ACTIVITEITEN

Excursies

Welkom op 'Landgoed de Barendonk' en Barendonk-Holsteins te Beers. Landgoed de Barendonk is een veelzijdig bedrijf, een oud familielandgoed rijk aan cultuur, high-tech, natuur en traditie.

De agrarische tak met hoogwaardig melkvee vormt de hoofdinkomstenbron. Maar het bruist hier ook van nieuwe passende activiteiten: we hebben een natuurkampeerterrein met trekkershutten, paardenpleisterplaats, hooihotel en comfortabele groepsvakantiewoningen. Die gebouwen kunnen zeker ook worden ingezet ten behoeve van het bedrijfsleven.

Wellicht vind u het interressant een kijkje achter de schermen te nemen.

Daartoe hebben wij de volgende arrangementen:
  • Excursie melkveefokbedrijf Barendonk Holsteins met bedrijfsfilm, rondleiding en uitleg. U wordt op zijn Brabants gastvrij ontvangen met koffie/thee en Beerse Overlaat. Kosten € 7,50 pp
  • Excursie melkveefokbedrijf Barendonk Holsteins met bedrijfsfilm, rondleiding, en uitleg. U wordt Brabants en gastvrij ontvangen met een lunch bestaande uit soep, diverse hartige en zoete broodjes en onbeperkt koffie/thee en 1 andere drankje pp. Kosten € 20,00 pp
  • Excursie melkveefokbedrijf Barendonk Holsteins met bedrijfsfilm, rondleiding, en uitleg. U wordt Brabants en gastvrij ontvangen met een warme lunch bestaande uit een stamppottenbuffet met 2 soorten stamppot, gebakken spek, rookworst en hachee. Verder onbeperkt koffie/thee en 1 andere drankje pp. Kosten € 27,50 pp
  • (Prijzen zijn gebaseerd op minimaal 25 personen. Indien de groep kleiner is worden de prijzen aangepast)

Indien U meer wil weten van de verbrede tak op ons bedrijf is passen we het programma eenvoudigweg aan naar uw wensen; wij zijn flexibel om voor u een leuk programma te maken en maatwerk te leveren.

BarendonkUitje

Landgoed de Barendonk; dé uitvalsbasis van een geslaagd familie- of bedrijfsuitje; Jan en Liesbeth Hermanussen laten hun gasten zich uitleven op de boerderij.

Jan en Liesbeth Hermanussen van Landgoed de Barendonk en Barendonk Holsteins uit Beers organiseren op hun landgoed bedrijfs en familie Uitjes met een knipoog naar de boerderij en het plattelandsleven.

BarendonkUitjes zijn ontspannen activiteiten met een knipoog naar ons landgoed en het plattelandsleven wat zich hier afspeelt; Onze gasten worden een dagdeel op een ontspannen manier beziggehouden.

Je kunt dan denken aan:
  • Boerenzeskamp met spelen die iets te maken hebben met het melkveebedrijf
  • Tour de Barendonk
  • Een Barendonklied opnemen op de hooizolder
  • Decopatchen van een eigen Barendonkse artkoe.
  • Workshop zwaardvechten
  • Deze activiteit is ook geschikt met kinderen in combinatie met volwassenen.

BarendonkUitje

De Uitjes kunnen worden afgesloten met een Barendonkse BBQ, een Barendonks buffet of een Barendonkse picknick, waarbij gasten onbeperkt kunnen eten en drinken. De uitjes kunnen het hele jaar geboekt worden.

Educatie

28 maart 2013 mochten we (kinderen van de Basisschool dr. Jan de Quay te Beers) op bezoek bij het melkveebedrijf van de familie Hermanussen. Jens, Lenn en Merel hebben ons veel verteld over wat er allemaal gebeurt op het bedrijf. Allereerst werden we welkom geheten door Liesbeth en keken we een film over het bedrijf. Vervolgens kregen we een zeer interessante rondleiding. We begonnen bij de pasgeboren kalfjes en gingen via de eenjarigen door naar de grote stal waar de melkkoeien staan. We hebben gezien hoe deze door de melkmachine worden gemolken. We sloten af bij de tweejarigen die een eigen stal hebben. Onderweg zagen we ook drachtige koeien waarvan er drie een hele dikke buik hadden omdat ze bijna moesten kalven. Het was de hoogste tijd voor een korte onderbreking. We kregen wat lekkers te eten en drinken. Na de pauze was het tijd voor de volgende ronde: in groepjes deden we de aardappelrace, melkbussenrace, weet-wat-de-koe-eet en nog een quiz.

Van luchtkasteel tot dassenburcht is een scholenproject dat wij samen met de Beerse basisschool Dr. Jan de Quay invullen.

Het project heeft een schoolbreed karakter. Groep 1 tot en met groep 8 van onze basisschool doen mee. De school heeft het landgoed "geadopteerd". Dit betekent dat alle groepen ons landgoed in principe om het jaar bezoeken, waardoor een sterke band tussen het landgoed en de school ontstaat.

Op 28 juni 2007 vond de aftrap plaats, alle kinderen van de basisschool kwamen naar landgoed de Barendonk om het schooljaar af te sluiten. Juf Anita Kroes is het contactpersoon van de basisschool. Ook zijn er twee enthousiaste vrijwilligers mee komen helpen; Wilma Tolmeijer en Yvon Derks. Hartelijk dank voor jullie inzet.

educatie